B2B Marketeer

Job description

Verzekeringswereld saai? Think again! Openclaims wil deze traditionele markt namelijk compleet veranderen. In het kort: ons product stelt autoverzekeraars in staat om hun klanten die schade hebben écht blij te maken, en zorgt tegelijkertijd voor een significante kostenbesparing. Dit doen we met een combinatie van een topnotch Saas platform en creatief denken. Als B2B Marketeer speel je een belangrijke rol in het scherp neerzetten van deze propositie in de markt.

 

Openclaims won o.a. de Nederlandse en Europese Fintech Awards. Vanuit ons kantoor in hartje Amsterdam werken we met een snelgroeiend team (20+ mensen) aan onze volgende stappen: groei en internationalisatie.  


Win win win situatie

Openclaims opereert in het domein van repairmanagement van autoschades. Dit is een interessante markt: het herstelproces voor consumenten is namelijk verre van klantvriendelijk (denk aan: schade melden vraagt nog veel papierwerk, een afspraak inplannen bij de hersteller kost veel tijd), verzekeraars worden met steeds hogere kosten geconfronteerd (zowel schadelast als organisatiekosten doordat klanten bijv. bellen omdat er dingen niet duidelijk zijn) en herstellers staan onder druk omdat verzekeraars de tarieven steeds verder verlagen om de kosten te drukken. Het ecosysteem van autoschades staat onder grote spanning. Wij willen daar veranderen in brengen door vanuit een win win win situatie te denken, in plaats van alleen vanuit het belang van één partij. Dat betekent dat onze producten voor iedereen concrete voordelen opleveren. IN het kort: gemak (consument) kostenreductie (verzekeraars), meer omzet (hersteller). Hiermee kunnen we echt en duurzaam innoveren in een traditionele branche.


Werken binnen het Commerciële Domein

Vanuit het commerciële domein van Openclaims (Marketing, Business Development, Sales en Customer Success) is het essentieel om de behoeften van eerdergenoemde doelgroepen goed te begrijpen en te vertalen naar content, de website, het salesproces, strategische partnerships e.d. In een B2B markt is de scheidslijn tussen marketing en sales dun, dat betekent dat we veel projecten gezamenlijk oppakken. Op dit moment werken we o.a. aan ons Thought Leadership: we maken blogs en artikelen waarin we onze kennis en visie delen met de markt. Daarnaast ligt de focus het komend jaar op uitrol van ons product in het buitenland. In alles wat we doen schakelen we continu tussen strategie en executie: een goed idee willen we zo snel mogelijk live krijgen, tegelijkertijd is het belangrijk dat we ons als solide bedrijf positioneren waar traditionele verzekeraars hun vertrouwen aan geven.


“Bij Openclaims innoveren we in een traditionele markt en schakelen we op hoog niveau in de organisatie van onze klanten. Dat vraagt dat we als jong bedrijf een hele solide propositie neer moeten zetten en we extra goed moeten begrijpen welke triggers en barrières onze (potentiële) klanten hebben. Valborg Korthals Altes, Head of Marketing

 

De vacature: B2B Marketeer

In deze rol ben je actief je binnen het gehele commerciële domein met een focus op marketing. Afhankelijk van je ervaring en doelstellingen bepalen we gezamenlijk hoe we je rol precies vormgeven. Marketing bij Openclaims is divers en we groeien hard - er is daarom veel mogelijk. We geloven erin om iemand aan te nemen die goed in het team en bij de cultuur van Openclaims past, in overleg bepalen we welke projecten je gaat oppakken en wat je groeipad is. Mogelijke projecten zijn bijvoorbeeld het creëren van scherpe content waarmee we potentiële klanten bereiken en zo aan onze positie als thought leader werken, het neerzetten en optimaliseren van campagnes, het maken van explainer video's, marktanalyses maken van binnen- en buitenland. We vertellen je graag meer over waar we mee bezig zijn! Als B2B Marketeer werk je nauw samen met de Senior Marketeer en je collega's van Business Development en Sales.

Requirements

Profiel

  • Interesse in Insurtech
  • Bovengemiddeld eigen initiatief
  • Werkervaring in een B2B markt is een pre 

Het maakt ons niet uit wat je hebt gestudeerd of welke werkervaring je hebt. Een scherpe geest, motivatie om veel te willen leren over B2B marketing en een interesse in Insurtech vinden we belangrijker. Bij Openclaims werken dan ook veel mensen waarbij de inhoud van hun rol totaal anders is dan hun studieachtergrond. Ook de omgeving van een snelgroeiende scale-up moet je aanspreken: kenmerkend hiervoor is dat de lijnen in de organisatie heel kort zijn, je impact heel zichtbaar is en het tempo hoog ligt. Voor de meeste projecten ligt er ook geen kant-en-klaar draaiboek. Je bent bij ons op je plek als je het leuk vindt om zelf dingen te bedenken en wanneer je je ideeën makkelijk omzet in actie. De uitspraak ‘Ik heb het nog nooit eerder gedaan, dus ik kan het’ is dan ook bij uitstek aan jou besteed! Daarnaast werken we in een internationale omgeving, we vragen dat je jezelf in het Nederlands en Engels zowel mondeling als schriftelijk goed kunt uitdrukken, en bij voorkeur spreek je een derde taal. 


“Voor Openclaims zoeken we collega's die de volgende groeistappen van ons bedrijf gaan realiseren. Er is zoveel te doen en elke dag is anders: ideaal wanneer je je snel wil ontwikkelen en je energie krijgt van de dynamische wereld van een scale-up." Stephan Stergiou, COO Openclaims

 

Structuur

Juist omdat we zo snel groeien besteden we veel aandacht aan structuur. Dat betekent bijv. dat we onze bedrijfsdoelstellingen ieder half jaar doorvertalen naar concrete doelstellingen voor elk team. Dit is ook de basis om op wekelijkse basis je eigen doelen en prioriteiten te bepalen en te evalueren. Maandelijks hebben we zgn. Pulsemeetings met het hele bedrijf waarin we elkaar op de hoogte houden van waar iedereen mee bezig is, kennis delen en de tijd nemen om de klokken gelijk te zetten. 

 

Get in touch!

Wanneer je interesse hebt dan nodigen we je graag uit voor een kop koffie. Je kunt met verschillende mensen praten om zo een goed beeld te vormen van Openclaims, zo leren wij jou ook kennen en kunnen we samen goed bepalen hoe we je rol als B2B Marketeer vormgeven. Wil je wat uitgebreider sfeer proeven? We bieden potentiële kandidaten ook de mogelijkheid om een dag mee te draaien.

 

Praktische zaken

Startdatum is in overleg, bij voorkeur woon je in (de nabije omgeving van) Amsterdam.