B2B Marketeer in Insurtech

Job description

Verzekeringswereld saai? Think again! Openclaims wil deze traditionele markt namelijk compleet veranderen. In het kort: we bedenken producten voor autoverzekeraars waarmee zij hun klanten écht blij maken, en waarmee verzekeraars tegelijkertijd een significante kostenbesparing realiseren. Dat doen we met een combinatie van topnotch tech en creatief denken.

 

Openclaims won o.a. de Nederlandse en Europese Fintech Awards. Vanuit ons kantoor in hartje Amsterdam werken we met een snelgroeiend team (20+ mensen) aan onze volgende stappen: groei en internationalisatie.  


Win-win situatie

Openclaims opereert in het domein van repairmanagement van autoschades. Dit is een interessante markt: het herstelproces voor consumenten is namelijk verre van klantvriendelijk (denk aan: schade melden vraagt nog veel papierwerk, een afspraak inplannen bij de hersteller kost veel tijd), verzekeraars worden met steeds hogere kosten geconfronteerd (zowel schadelast als organisatiekosten doordat klanten bijv. bellen omdat er dingen niet duidelijk zijn) en herstellers staan onder druk omdat verzekeraars de tarieven steeds verder verlagen om de kosten te drukken. Zacht gezegd is het ecosysteem van autoschades niet meer gezond. Wij willen daar veranderen in brengen door vanuit een winwinsituatie te denken, in plaats van alleen vanuit het belang van één partij. Dat betekent dat onze producten voor iedereen concrete voordelen opleveren: gemak (consument) kostenreductie (verzekeraars), meer omzet (hersteller). Hiermee kunnen we echt innoveren in een traditionele branche.


Commerciële domein

Vanuit het commerciële domein van Openclaims (Marketing, Sales en Customer Success) is het belangrijk om de behoeften van al deze doelgroepen goed te begrijpen en te vertalen naar o.a. nieuwe producten, content, de website. In een B2B markt is de scheidslijn tussen marketing en sales dun, dat betekent dat we veel projecten gezamenlijk oppakken. Op dit moment werken we o.a. aan ons Thought Leadership: we maken blogs en artikelen waarin we onze kennis en visie delen met de markt, zo komen we in contact met potentiële klanten. Daarnaast ontwikkelen we nieuwe producten waarvoor we de lancering voorbereiden en werken we aan een democenter bij op ons kantoor. We schakelen continu tussen strategie en executie, een goed idee willen we zo snel mogelijk live krijgen. 


“De ene dag ben je bezig met uitwerken van een contentstrategie, de andere dag implementeren we een nieuwe online tool om ons bereik te vergroten en precies de impact van alle commerciële activiteiten te kunnen meten. Deze afwisseling maakt marketing bij Openclaims enorm veelzijdig.” – Valborg Korthals Altes, Head of Marketing

 

Vacature: B2B Marketeer

In deze rol ben je actief je binnen het gehele commerciële domein met een focus op marketing en/of sales. Afhankelijk van je ervaring en doelstellingen bepalen we gezamenlijk hoe we je rol precies vormgeven. Marketing bij Openclaims is divers en we groeien hard - er is daarom veel mogelijk. We geloven erin om iemand aan te nemen die goed in het team en bij de cultuur van Openclaims past, in overleg bepalen we welke projecten je gaat oppakken. Mogelijke projecten zijn de lancering van nieuwe producten, het creëren van scherpe content waarmee we potentiële klanten bereiken en zo aan onze positie als thought leader werken, het neerzetten en optimaliseren van campagnes, het maken van productvideo’s waarin we voor de uitdaging staan in 1 minuut een complex product heel simpel uit te leggen zodat iedereen het snapt of het doen van onderzoek in de markt. We vertellen je graag meer over waar we mee bezig zijn! Als B2B Marketeer werk je nauw samen met de Head of Marketing en Account Executive.


“Wat echt kenmerkend is van werken bij Openclaims is dat je snel veel verantwoordelijkheid hebt. We hebben geen grote afdelingen waarin iedereen een klein stukje uitvoert – bij ons geldt dat als jij het niet doet, dat niemand het doet. Dat maakt dat je heel snel ownership kunt nemen over je projecten en je je heel snel professioneel ontwikkelt.” – Mick Steffens, Account Exectutive 

Requirements

Profiel

Het maakt ons niet uit wat je hebt gestudeerd of welke werkervaring je hebt. Een scherpe geest, motivatie om veel te willen leren over B2B marketing en een interesse in Insurtech vinden we belangrijker. Bij Openclaims werken dan ook veel mensen waarbij de inhoud van hun rol totaal anders is dan hun studieachtergrond. Ook de omgeving van een snelgroeiende scale-up moet je aanspreken: kenmerkend hiervoor is dat de lijnen in de organisatie heel kort zijn, je impact heel zichtbaar is en het tempo hoog ligt. Voor de meeste projecten ligt er ook geen kant-en-klaar draaiboek. Je bent bij ons op je plek als je het leuk vindt om zelf dingen te bedenken en wanneer je je ideeën makkelijk omzet in actie. De uitspraak ‘Ik heb het nog nooit eerder gedaan, dus ik kan het’ is dan ook bij uitstek aan jou besteed! Daarnaast werken we in een internationale omgeving, we vragen dat je jezelf in het Nederlands en Engels zowel mondeling als schriftelijk goed kunt uitdrukken, en bij voorkeur spreek je een derde taal. 

 

Begeleiding en structuur

Juist omdat we zo snel groeien besteden we veel aandacht aan structuur. Dat betekent bijv. dat we onze bedrijfsdoelstellingen elk half jaar doorvertalen naar concrete doelstellingen voor elk team. Dit is ook de basis om op wekelijkse basis je eigen doelen en prioriteiten te bepalen en te evalueren met je teamlead. Maandelijks hebben we zgn. Pulsemeetings met het hele bedrijf waarin we elkaar op de hoogte houden van waar iedereen mee bezig is, kennis delen en de tijd nemen om de klokken gelijk te zetten. Daarnaast zorgen we dat wanneer je begint we je in korte tijd helemaal bijspijkeren over de markt waarin we opereren, onze producten, processen etc. Zo maak je een vliegende start!

 

Get in touch!

Wanneer je interesse hebt dan nodigen we je graag uit voor een kop koffie. Je kunt met verschillende mensen praten om zo een goed beeld te vormen van Openclaims. Zo leren wij jou ook kennen en kunnen we goed nadenken over welke rol precies bij je past. Wil je wat uitgebreider sfeer proeven? Kom een dag meedraaien bij ons – the proof of the pudding is tenslotte in the eating…

 

Praktische zaken

Startdatum is in overleg, bij voorkeur woon je in (de nabije omgeving van) Amsterdam.


Contact

Heb je vragen over de rol van B2B Marketeer bij Openclaims of wil je komen kennismaken, neem dan contact op met Valborg Korthals Altes, Head of Marketing: valborgkorthalsaltes [at] openclaims.com