B2B Marketing- & salesstage bij snelgroeiende Insurtech

Job description

Verzekeringswereld saai? Bij Openclaims vinden we van niet. Wij willen deze traditionele markt namelijk compleet veranderen. In het kort: we bedenken producten voor autoverzekeraars waarmee zij hun klanten écht blij maken, en waarmee verzekeraars tegelijkertijd een significante kostenbesparing realiseren. Dat doen we met een combinatie van topnotch tech en creatief denken.


Openclaims won in 2017 o.a. de Nederlandse en Europese Fintech Awards. Vanuit ons kantoor in hartje Amsterdam werken we met een snelgroeiend team (20+ mensen) aan onze volgende stappen: groei en internationalisatie. Als stagiair(e) ben je de rechterhand van de Head of Marketing en onze Account Executive en speel je een belangrijke rol hierin.


Marketing bij Openclaims

Onderdeel van onze groei is het versterken van de brand awareness en propositie, communiceren vanuit één duidelijke boodschap en zorgen voor een continue stroom van nieuwe leads. Een uitdagende setting waarin je direct ervaart hoe het is om bij een professionele en snelgroeiende Fintech scale-up te werken. De combinatie tussen het neerzetten van de marketingstrategie en de vertaalslag naar de praktijk maakt dit de ideale stage voor iemand die alle facetten van b2b marketing wil leren.


Jouw rol bestaat o.a. uit:

  • Optimaliseren van de contentstrategy en het neerzetten van een continue marketingmotor waarmee we leads kunnen werven. Hiervoor werken we met verschillende digitale tools, tijdens je stage leer je alle ins en outs hiervan en heb je de mogelijkheid om je digitale marketing skills naar het volgende niveau te brengen.
  • Samenwerken met tekstschrijvers en videomakers om pakkende content te creëren. Welke berichten, whitepapers en blogs zijn nu écht relevant voor onze doelgroepen? Jij hebt scherpe ideeën en bent de spil in het web in de samenwerking met experts.
  • Onderzoek en analyses doen waarmee wij onze klanten en hun behoeften nog beter begrijpen. Je zorgt er ook voor dat deze kennis breed in de organisatie bekend wordt.
  • Het ontwikkelen van een marketingpropositie voor verschillende stakeholders.

Requirements

Bij ons ben je op je plek als..

  • Je in de laatste fase van je bachelor of masteropleiding zit. Wat je studeert maakt niet uit, een scherpe geest en je motivatie om veel te willen leren over (online) b2b marketing vinden we belangrijker. 
  • Ook wil je alles weten over hoe het is om in een snelgroeiende scale-up omgeving te werken. 
  • Je kunt jezelf in het Nederlands en Engels zowel mondeling als schriftelijk goed uitdrukken, bij voorkeur spreek je een derde taal. 
  • Daarnaast weet je hoe je een idee moet omzetten in actie: de uitspraak ‘Ik heb het nog nooit eerder gedaan, dus ik kan het’ is bij uitstek aan jou besteed!

Werken bij Openclaims

Werken bij Openclaims betekent dat je meteen je eigen projecten met verantwoordelijkheid krijgt, gecombineerd met een goede begeleiding afgestemd op jouw doelstellingen. Ons doel: zorgen dat je in korte tijd heel veel leert. Veel van onze stagiaires gaan na hun stageperiode fulltime aan de slag bij Openclaims. Wil je van hen horen hoe zij het ervaren? Kom dan een keer langs voor een informele kennismaking.


#playhard

Elke dag een fijne lunch aan onze 6 (!) meter lange tafel. Mooie kantoorborrels al varend over de grachten of in obscure Amsterdamse barren. Sinds kort hebben we trouwens ook een eigen bar! 


Praktische zaken

Startdatum in overleg, voor een periode van minstens 4 maanden (fulltime). Je krijgt bij ons een goede stagevergoeding. Bij voorkeur woon je in (de nabije omgeving van) Amsterdam.


Contact

Heb je vragen over de stage, neem dan contact op met Mick Steffens, Account Executive: micksteffens [at] openclaims.com


Solliciteer

Iets voor jou? Stuur ons je CV en heldere motivatie waarin je vertelt waarom deze stage jou op het lijf is geschreven. We zien uit naar je bericht!