Business Development Manager

Job description

Verzekeringswereld saai? Think again! Openclaims wil deze traditionele markt namelijk compleet veranderen. In het kort: ons product stelt autoverzekeraars in staat om hun klanten die schade hebben écht blij te maken, en zorgt tegelijkertijd voor een significante kostenbesparing. Dit doen we met een combinatie van een topnotch Saas platform en creatief denken. Als Business Development Manager ben je de aanjager van onze internationale expansie en dé motor achter onze strategische partnerships. 

 

Openclaims won o.a. de Nederlandse en Europese Fintech Awards. Vanuit ons kantoor in hartje Amsterdam werken we met een snelgroeiend team (20+ mensen) aan onze volgende stappen: groei en internationalisatie.  

 

Over Openclaims: Win win win situatie

Openclaims opereert in het domein van repairmanagement van autoschades. Dit is een interessante markt: het herstelproces voor consumenten is namelijk verre van klantvriendelijk (denk aan: schade melden vraagt nog veel papierwerk, een afspraak inplannen bij de hersteller kost veel tijd), verzekeraars worden met steeds hogere kosten geconfronteerd (zowel schadelast als organisatiekosten doordat klanten bijv. bellen omdat er dingen niet duidelijk zijn) en herstellers staan onder druk omdat verzekeraars de tarieven steeds verder verlagen om de kosten te drukken. Het ecosysteem van autoschades staat onder grote spanning. Wij willen daar veranderen in brengen door vanuit een win win win situatie te denken, in plaats van alleen vanuit het belang van één partij. Dat betekent dat onze producten voor iedereen concrete voordelen opleveren. IN het kort: gemak (consument) kostenreductie (verzekeraars), meer omzet (hersteller). Hiermee kunnen we echt en duurzaam innoveren in een traditionele branche.

 

Werken binnen het Commerciële Domein

Vanuit het commerciële domein van Openclaims (Marketing, Business Development, Sales en Customer Success) is het essentieel om de behoeften van eerdergenoemde doelgroepen goed te begrijpen en te vertalen naar content, de website, het salesproces, strategische partnerships e.d. In een B2B markt is de scheidslijn tussen marketing en sales dun, dat betekent dat we veel projecten gezamenlijk oppakken. Op dit moment werken we o.a. aan ons Thought Leadership: we maken blogs en artikelen waarin we onze kennis en visie delen met de markt. Daarnaast ligt de focus het komend jaar op uitrol van ons product in het buitenland. In alles wat we doen schakelen we continu tussen strategie en executie: een goed idee willen we zo snel mogelijk live krijgen, tegelijkertijd is het belangrijk dat we ons als solide bedrijf positioneren waar traditionele verzekeraars hun vertrouwen aan geven.

 

“Het is een interessant moment om aan boord te komen van Openclaims. Onze internationale expansie geeft een Business Development Manager een mooie kans om op hoog niveau een aantal hele grote traditionele markten toekomstproof te maken." Lex Orie, CEO

 

De vacature: Business Development Manager

De positie van Business Development manager is nieuw binnen Openclaims en heeft een tweeledige focus. Allereerst het ontwikkelen, invullen en uitbouwen van globale en lokale strategische partnerships. Minstens zo belangrijk is het het ontwikkelen en opzetten van nieuwe (Europese) afzetmarkten. De Business Development manager is, samen met onze commerciële afdeling, actief bezig met het in kaart brengen van diverse Europese markten. Hierbij is het van belang dat de Business Development Manager begrijpt hoe de Europese verzekerings- en schademarkt in elkaar zit. Hij/zij begrijpt daarnaast hoe de Openclaims propositie aansluit op verschillende markten en zorgt voor concrete, hoge kwaliteit leads.

 

 

Requirements

Profiel:

 

  • Je hebt minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring in Business Development.
  • Je hebt aantoonbare affiniteit met de verzekerings- en schademarkt.
  • Je bent bereid om te reizen.
  • Je gaat graag de uitdaging aan om zelf iets op te zetten.
  • Ondernemend karakter
  • Affiniteit met SaaS-platforms
  • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal
  • Bij voorkeur beheers je een derde taal

 

De Business Development manager heeft een leidende rol in de Europese expansie van Openclaims. Als aanjager van de internationalisering werk je nauw samen met de rest van het commerciële team. Je hebt minimaal 5 jaar aantoonbare relevante ervaring in B2B business development. Daarnaast heb je affiniteit met de verzekerings- en schademarkt. Omdat het een nieuwe positie is binnen Openclaims zoeken wij iemand die niet bang wordt van het opzetten en uitvoeren van een strategie. Wij bieden je een mooie kans om met een goede strategie op hoog niveau (C-level) te innoveren in een traditionele markt.

 

Structuur

Juist omdat we zo snel groeien besteden we veel aandacht aan structuur. Dat betekent bijv. dat we onze bedrijfsdoelstellingen ieder half jaar doorvertalen naar concrete doelstellingen voor elk team. Dit is ook de basis om op wekelijkse basis je eigen doelen en prioriteiten te bepalen en te evalueren. Maandelijks hebben we zgn. Pulsemeetings met het hele bedrijf waarin we elkaar op de hoogte houden van waar iedereen mee bezig is, kennis delen en de tijd nemen om de klokken gelijk te zetten. 

 

Get in touch!

Wanneer je interesse hebt dan nodigen we je graag uit voor een kop koffie. Je kunt met verschillende mensen praten om zo een goed beeld te vormen van Openclaims, zo leren wij jou ook kennen. Wil je wat uitgebreider sfeer proeven? We bieden potentiële kandidaten ook de mogelijkheid om een dag mee te draaien.

 

Praktische zaken

Startdatum is in overleg, bij voorkeur woon je in (de nabije omgeving van) Amsterdam.