HR specialist (Parttime of Interim)

Job description

Verzekeringswereld saai? Think again! Openclaims wil deze traditionele markt namelijk compleet veranderen. In het kort: ons product stelt autoverzekeraars in staat om hun klanten die schade hebben écht blij te maken, en zorgt tegelijkertijd voor een significante kostenbesparing. Dit doen we met een combinatie van een topnotch Saas platform en creatief denken. Als HR specialist zorg jij voor de juiste structuur en dagelijkse executie die nodig is om onze snelle groei mogelijk te maken. 

 

Openclaims won o.a. de Nederlandse en Europese Fintech Awards. Vanuit ons kantoor in hartje Amsterdam werken we met een snelgroeiend team (20+ mensen) aan onze volgende stappen: groei en internationalisatie.

  

Over Openclaims: Repair Management voor autoschades

Openclaims opereert in het domein van repairmanagement van autoschades. Dit is een interessante markt: het herstelproces voor consumenten is namelijk verre van klantvriendelijk (denk aan: schade melden vraagt nog veel papierwerk, een afspraak inplannen bij de hersteller kost veel tijd), verzekeraars worden met steeds hogere kosten geconfronteerd (zowel schadelast als organisatiekosten doordat klanten bijv. bellen omdat er dingen niet duidelijk zijn) en herstellers staan onder druk omdat verzekeraars de tarieven steeds verder verlagen om de kosten te drukken. Het ecosysteem van autoschades staat onder grote spanning. Wij willen daar veranderen in brengen door vanuit een win win win situatie te denken, in plaats van alleen vanuit het belang van één partij. Dat betekent dat onze producten voor iedereen concrete voordelen opleveren. In het kort: gemak (consument) kostenreductie (verzekeraars), meer omzet (hersteller). Hiermee kunnen we echt en duurzaam innoveren in een traditionele branche.


Human Resources en Recruitment

Vanaf de start van Openclaims speelt onze cultuur een belangrijke rol in de groei van het bedrijf. Het goed begrijpen van persoonlijke drijfveren en het kritisch bekijken of er een match is met onze cultuur en doelstellingen van Openclaims heeft geleid tot een jong en professioneel team dat zeer zelfstandig opereert en zich snel kan ontwikkelen. Onze kernwaarden spelen een belangrijke rol in het wervings- en ontwikkeling van onze collega’s. Het komende jaar moet ons team zich minimaal verdubbelen en zullen wij ook de stap naar het buitenland maken. Dit betekent dat wij voor alle teams (Development, BI, Products, Marketing, Sales en Customer Success) nieuwe mensen werven.


“Wat echt kenmerkend is van werken bij Openclaims is dat je snel veel verantwoordelijkheid hebt. We hebben geen grote afdelingen waarin iedereen een klein stukje uitvoert – bij ons geldt dat als jij het niet doet, dat niemand het doet. Dat maakt dat je heel snel ownership kunt nemen over je projecten en je je heel snel professioneel ontwikkelt.” Mick Steffens, Account Executive 


De vacature: (Parttime of Interim) HR Specialist

Door onze snelle groei beginnen Human Resources processen een steeds groter deel van onze tijd in te nemen. Team leads zijn te veel tijd kwijt met bijvoorbeeld het opstellen van functieprofielen of het beheren van de sollicitatiefunnel en komen daardoor bijna niet meer aan hun normale werkzaamheden toe. Daar moet de HR Specialist verandering in brengen. De focus ligt bij het ontwikkelen van de juiste functieprofielen en het inrichten en continue bijsturen van campagnes via verschillende kanalen om de juiste collega's te vinden. De kernprocessen op het gebied van HR en recruitment zijn al ingericht en geautomatiseerd. Daarbij hebben wij de afgelopen tijd een nieuwe Employer Brandingstrategie ontwikkeld. Als HR Specialist zorg je dat deze strategie op de juiste manier wordt doorvertaald naar de Jobs page op onze site en consistent tot uiting komt in alle campagnes. Daarnaast ben je bezig met het managen van de verschillende sollicitatiefunnels en het continu optimaliseren van ons recruitmentproces. Waar nodig coach je senior team leads in het sollicitatieproces. Kortom: jij bent ons HR geweten dat ervoor zorgt dat wij onze snelle groei voort kunnen zetten!

Requirements

Profiel

  • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring in HR en Recruitment.
  • Kennis van het inrichten en optimaliseren van recruitmentprocessen.
  • Uitstekende mondelinge en schriftelijk uitdrukkingsvaardigheid in Nederlands en Engels.
  • Weet welke verschillende kanalen je kan gebruiken
  • Bedenkt creatieve oplossingen

Je hebt meerdere jaren recruitmentervaring en je begrijpt hoe je een Employer Brandingstrategie verder kunt doorontwikkelen en vertaalt naar alle relevante kanalen. Je bent georganiseerd en optimaliseert sollicitatieprocessen proactief. Ook de omgeving van een snelgroeiende scale-up spreekt je aan: kenmerkend hiervoor is dat de lijnen in de organisatie heel kort zijn, je impact heel zichtbaar is en het tempo hoog ligt. Voor de meeste projecten ligt er ook geen kant-en-klaar draaiboek. Je bent bij ons op je plek als je het leuk vindt om zelf dingen te bedenken en wanneer je je ideeën makkelijk omzet in actie. Wij bieden je een mooie kans om echt impact te maken en de basis die er staat naar het volgende niveau te tillen!


Structuur

Juist omdat we zo snel groeien besteden we veel aandacht aan structuur. Dat betekent bijv. dat we onze bedrijfsdoelstellingen ieder half jaar doorvertalen naar concrete doelstellingen voor elk team. Dit is ook de basis om op wekelijkse basis je eigen doelen en prioriteiten te bepalen en te evalueren. Maandelijks hebben we zgn. Pulsemeetings met het hele bedrijf waarin we elkaar op de hoogte houden van waar iedereen mee bezig is, kennis delen en de tijd nemen om de klokken gelijk te zetten.

 

Get in touch!

Wanneer je interesse hebt dan nodigen we je graag uit voor een kop koffie. Je kunt met verschillende mensen praten om zo een goed beeld te vormen van Openclaims, zo leren wij jou ook kennen. Wil je wat uitgebreider sfeer proeven? We bieden potentiële kandidaten ook de mogelijkheid om een dag mee te draaien.

 

Praktische zaken

Startdatum is in overleg, bij voorkeur woon je in (de nabije omgeving van) Amsterdam. Deze functie kan zowel parttime als op interimbasis worden ingevuld.  


Contact

Heb je vragen over de rol van HR specialist (Parttime of Interim) bij Openclaims of wil je komen kennismaken, neem dan contact op met Stephan Stergiou, COO: stephanstergiou [at] openclaims.com. Gebruik om direct te solliciteren de button op deze pagina.