Internship Marketing B2B

Job description

Verzekeringswereld saai? Think again! Openclaims wil deze traditionele markt namelijk compleet veranderen. In het kort: ons product stelt autoverzekeraars in staat om hun klanten die schade hebben écht blij te maken, en zorgt tegelijkertijd voor een significante kostenbesparing. Dit doen we met een combinatie van een topnotch Saas platform en creatief denken. Deze Marketingstage biedt ambitieuze studenten de kans om snel te leren op alle facetten van B2B Marketing.

 

Openclaims won o.a. de Nederlandse en Europese Fintech Awards. Vanuit ons kantoor in hartje Amsterdam werken we met een snelgroeiend team (20+ mensen) aan onze volgende stappen: groei en internationalisatie. 

 

Over Openclaims: win win win situatie

Openclaims opereert in het domein van repairmanagement van autoschades. Dit is een interessante markt: het herstelproces voor consumenten is namelijk verre van klantvriendelijk (denk aan: schade melden vraagt nog veel papierwerk, een afspraak inplannen bij de hersteller kost veel tijd), verzekeraars worden met steeds hogere kosten geconfronteerd (zowel schadelast als organisatiekosten doordat klanten bijv. bellen omdat er dingen niet duidelijk zijn) en herstellers staan onder druk omdat verzekeraars de tarieven steeds verder verlagen om de kosten te drukken. Het ecosysteem van autoschades staat onder grote spanning. Wij willen daar veranderen in brengen door vanuit een win win win situatie te denken, in plaats van alleen vanuit het belang van één partij. Dat betekent dat onze producten voor iedereen concrete voordelen opleveren. IN het kort: gemak (consument) kostenreductie (verzekeraars), meer omzet (hersteller). Hiermee kunnen we echt en duurzaam innoveren in een traditionele branche.


Werken binnen het Commerciële Domein

Vanuit het commerciële domein van Openclaims (Marketing, Business Development, Sales en Customer Success) is het essentieel om de behoeften van eerdergenoemde doelgroepen goed te begrijpen en te vertalen naar content, de website, het salesproces, strategische partnerships e.d. In een B2B markt is de scheidslijn tussen marketing en sales dun, dat betekent dat we veel projecten gezamenlijk oppakken. Op dit moment werken we o.a. aan ons Thought Leadership: we maken blogs en artikelen waarin we onze kennis en visie delen met de markt. Daarnaast ligt de focus het komend jaar op uitrol van ons product in het buitenland. In alles wat we doen schakelen we continu tussen strategie en executie: een goed idee willen we zo snel mogelijk live krijgen, tegelijkertijd is het belangrijk dat we ons als solide bedrijf positioneren waar traditionele verzekeraars hun vertrouwen aan geven.


“De ene dag ben je bezig met uitwerken van een contentstrategie, de andere dag implementeren we een nieuwe online tool om ons bereik te vergroten en precies de impact van alle commerciële activiteiten te kunnen meten. Deze afwisseling maakt marketing bij Openclaims enorm veelzijdig.”  Valborg Korthals Altes, Head of Marketing

 

Vacature: B2B Marketingstage

In deze stage ben je actief je binnen het gehele commerciële domein. Afhankelijk van je doelstellingen en interesses bepalen we gezamenlijk aan welke projecten je werkt. We vinden het namelijk belangrijk dat je stage echt toegevoegde waarde biedt voor je volgende carrièrestap. Mogelijke projecten zijn de lancering van nieuwe producten, het creëren van klantvideo’s waarin klanten uitleggen waarom ze met Openclaims samenwerken, het neerzetten en optimaliseren van campagnes, het maken van productvideo’s waarin we voor de uitdaging staan in 1 minuut een complex product heel simpel uit te leggen zodat iedereen het snapt, doen van onderzoek in de markt waarmee we onze bekendheid en positie als thought leader kunnen versterken. We vertellen je graag meer over waar we mee bezig zijn! In je stage ben je onderdeel van het team en werk je nauw samen met de Head of Marketing en Account Executive.


“Wat echt kenmerkend is van werken bij Openclaims is dat je snel veel verantwoordelijkheid hebt. We hebben geen grote afdelingen waarin iedereen een klein stukje uitvoert – bij ons geldt dat als jij het niet doet, dat niemand het doet. Dat maakt dat je heel snel ownership kunt nemen over je projecten en je je heel snel professioneel ontwikkelt.” – Mick Steffens, Account Executive

Requirements

Profiel

Het maakt ons niet uit wat je studeert. Een scherpe geest en motivatie om veel te willen leren over B2B marketing vinden we belangrijker. Bij Openclaims werken dan ook veel mensen waarbij de inhoud van hun rol totaal anders is dan hun studieachtergrond. Ook de omgeving van een snelgroeiende scale-up moet je aanspreken: kenmerkend hiervoor is dat de lijnen in de organisatie heel kort zijn, je impact heel zichtbaar is en het tempo hoog ligt. Voor de meeste projecten ligt er ook geen kant-en-klaar draaiboek. Je bent bij ons op je plek als je het leuk vindt om zelf dingen te bedenken en wanneer je je ideeën makkelijk omzet in actie. De uitspraak ‘Ik heb het nog nooit eerder gedaan, dus ik kan het’ is dan ook bij uitstek aan jou besteed! Daarnaast werken we in een internationale omgeving, we vragen dat je jezelf in het Nederlands en Engels zowel mondeling als schriftelijk goed kunt uitdrukken, en bij voorkeur spreek je een derde taal. 

 

Begeleiding en structuur

Juist omdat we zo snel groeien besteden we veel aandacht aan structuur. Dat betekent bijv. dat we onze bedrijfsdoelstellingen elk half jaar doorvertalen naar concrete doelstellingen voor elk team. Dit is ook de basis om op wekelijkse basis je eigen doelen en prioriteiten te bepalen en te evalueren met je stagebegeleider. Daarnaast zorgen we dat wanneer je begint we je in korte tijd helemaal bijspijkeren over de markt waarin we opereren, onze producten, processen etc. Zo maak je een vliegende start!

 

Get in touch!

Wanneer je interesse hebt dan nodigen we je graag uit voor een kop koffie. Je kunt met verschillende mensen praten om zo een goed beeld te vormen van Openclaims. Zo leren wij jou ook kennen en kunnen we goed nadenken over welke projecten bij je passen. Wil je wat uitgebreider sfeer proeven? Kom een dag meedraaien bij ons – the proof of the pudding is tenslotte in the eating…

 

Praktische zaken

Startdatum is in overleg, de stageperiode is voor een periode van minstens 6 maanden (fulltime). Je krijgt bij ons een goede stagevergoeding. Bij voorkeur woon je in (de nabije omgeving van) Amsterdam.