Senior B2B Marketeer

Job description

Verzekeringswereld saai? Think again! Openclaims wil deze traditionele markt namelijk compleet veranderen. In het kort: ons product stelt autoverzekeraars in staat om hun klanten die schade hebben écht blij te maken, en zorgt tegelijkertijd voor een significante kostenbesparing. Dit doen we met een combinatie van een topnotch Saas platform en creatief denken. Als Senior B2B Marketeer speel je een bepalende rol in het overtuigend positioneren deze propositie in binnen- en buitenland.

 

Openclaims won o.a. de Nederlandse en Europese Fintech Awards. Vanuit ons kantoor in hartje Amsterdam werken we met een snelgroeiend team (20+ mensen) aan onze volgende stappen: groei en internationalisatie.  


Win-win situatie

Openclaims opereert in het domein van repairmanagement van autoschades. Dit is een interessante markt: het herstelproces voor consumenten is namelijk verre van klantvriendelijk (denk aan: schade melden vraagt nog veel papierwerk, een afspraak inplannen bij de hersteller kost veel tijd), verzekeraars worden met steeds hogere kosten geconfronteerd (zowel schadelast als organisatiekosten doordat klanten bijv. bellen omdat er dingen niet duidelijk zijn) en herstellers staan onder druk omdat verzekeraars de tarieven steeds verder verlagen om de kosten te drukken. Het ecosysteem van autoschades staat onder grote spanning. Wij willen daar veranderen in brengen door vanuit een win win win situatie te denken, in plaats van alleen vanuit het belang van één partij. Dat betekent dat onze producten voor iedereen concrete voordelen opleveren. IN het kort: gemak (consument) kostenreductie (verzekeraars), meer omzet (hersteller). Hiermee kunnen we echt en duurzaam innoveren in een traditionele branche.


Werken binnen het Commerciële Domein

Vanuit het commerciële domein van Openclaims (Marketing, Business Development, Sales en Customer Success) is het essentieel om de behoeften van eerdergenoemde doelgroepen goed te begrijpen en te vertalen naar content, de website, het salesproces, strategische partnerships e.d. In een B2B markt is de scheidslijn tussen marketing en sales dun, dat betekent dat we veel projecten gezamenlijk oppakken. Op dit moment werken we o.a. aan ons Thought Leadership: we maken blogs en artikelen waarin we onze kennis en visie delen met de markt. Daarnaast ligt de focus het komend jaar op uitrol van ons product in het buitenland. In alles wat we doen schakelen we continu tussen strategie en executie: een goed idee willen we zo snel mogelijk live krijgen, tegelijkertijd is het belangrijk dat we ons als solide bedrijf positioneren waar traditionele verzekeraars hun vertrouwen aan geven.


“De ene dag ben je bezig met uitwerken van een contentstrategie, de andere dag implementeren we een nieuwe online tool om ons bereik te vergroten en precies de impact van alle commerciële activiteiten te kunnen meten. Deze afwisseling maakt marketing bij Openclaims enorm veelzijdig.” – Valborg Korthals Altes, Head of Marketing

 

De vacature: Senior B2B Marketeer

In deze rol ben je actief je binnen het gehele commerciële domein met een focus op marketing. Je bent eindverantwoordelijk voor alle marketingactiviteiten en -budgetten, ontwikkelt en implementeert de marketingstrategie en zorgt ervoor dat Openclaims in binnen- en buitenland op de juiste manier gepositioneerd is bij alle doelgroepen. Met inzichten uit het salesproces, marktanalyses en onderzoek zorg je ervoor dat alle marketingkanalen, content, de website, campagnes e.d. op een krachtige manier inspelen op de behoefte van onze klanten. Ook ben je als Senior Marketeer samen met Business Development en Sales actief in het invullen van strategische partnerships en speel je een bepalende rol in de uitrol van Openclaims naar het buitenland. Deze groeistappen van het bedrijf zorgen ervoor dat je snel kunt meegroeien naar een positie waarin je leiding geeft aan een internationaal team. 

Requirements

Profiel

  • Minimaal 5 jaar ervaring in (online) B2B marketingposities.
  • Een achtergrond als vernieuwer in de verzekeringsbranche is een pre.
  • Uitstekende uitdrukkingswaardigheid in Nederlands en Engels, bij voorkeur spreek je ook een derde taal.

Als Senior Marketeer heb je een duidelijke visie over innovatie in de autoverzekeringsbranche. Je begrijpt goed welke verandering we met Openclaims teweeg brengen, en met welke triggers en barrières in de markt we te maken hebben. Voor deze rol is het belangrijk dat je zowel strategisch sterk bent en snel de lijnen uit kan zetten, en dat je - zeker in het begin - ook zelf een groot deel van de executie oppakt. Naarmate we verder groeien zal je rol meer aansturend worden. Ook de omgeving van een snelgroeiende scale-up moet je aanspreken: kenmerkend hiervoor is dat de lijnen in de organisatie heel kort zijn, je impact heel zichtbaar is en het tempo hoog ligt. Voor de meeste projecten ligt er ook geen kant-en-klaar draaiboek. Je bent bij ons op je plek als je het leuk vindt om zelf dingen te bedenken en wanneer je je ideeën makkelijk omzet in actie. De uitspraak ‘Ik heb het nog nooit eerder gedaan, dus ik kan het’ is dan ook bij uitstek aan jou besteed. Daarnaast werken we in een internationale omgeving, we vragen dat je jezelf in het Nederlands en Engels zowel mondeling als schriftelijk goed kunt uitdrukken, en bij voorkeur spreek je een derde taal gezien de expansie naar het buitenland.


“Het is een interessant en spannend moment om bij Openclaims aan boord te komen. Het verder ontwikkelen van een solide en geolied marketingproces, uitrol naar het buitenland: deze rol is bij uitstek geschikt voor iemand die graag zijn of haar eigen visie neerzet en snel wil groeien." Lex Orie, CEO Openclaims

 

Structuur

Juist omdat we zo snel groeien besteden we veel aandacht aan structuur. Dat betekent bijv. dat we onze bedrijfsdoelstellingen ieder half jaar doorvertalen naar concrete doelstellingen voor elk team. Dit is ook de basis om op wekelijkse basis je eigen doelen en prioriteiten te bepalen en te evalueren. Maandelijks hebben we zgn. Pulsemeetings met het hele bedrijf waarin we elkaar op de hoogte houden van waar iedereen mee bezig is, kennis delen en de tijd nemen om de klokken gelijk te zetten. Als Senior Marketeer begeleid je junior teamleden in hun doelstellingen en pak je je rol in Pulsemeetings om visie en marketingactiviteiten te delen met je collega's.

 

Get in touch!

Wanneer je interesse hebt dan nodigen we je graag uit voor een kop koffie. Je kunt met verschillende mensen praten om zo een goed beeld te vormen van Openclaims, zo leren wij jou ook kennen. Wil je wat uitgebreider sfeer proeven? We bieden potentiële kandidaten ook de mogelijkheid om een dag mee te draaien.

 

Praktische zaken

Startdatum is in overleg, bij voorkeur woon je in (de nabije omgeving van) Amsterdam.