Team lead customer service

Job description

Verzekeringswereld saai? Bij Openclaims vinden we van niet. Wij willen deze traditionele markt namelijk compleet veranderen. In het kort: we bedenken producten voor autoverzekeraars waarmee zij hun klanten écht blij maken, en waarmee verzekeraars tegelijkertijd een significante kostenbesparing realiseren. Dat doen we met een combinatie van topnotch tech en creatief denken.

 

Openclaims won in 2017 o.a. de Nederlandse en Europese Fintech Awards. Vanuit ons kantoor in hartje Amsterdam werken we met een snelgroeiend team (20+ mensen) aan onze volgende stappen: groei en internationalisatie. Als Team lead customer support ben je verantwoordelijk voor de service die wij aan eindklanten geven en speel je een belangrijke rol in ons customer success team.

 

Service bij Openclaims

Onderdeel van onze groei is het verbeteren van de service die wij eindklanten bieden. De basis is gelegd, het wordt nu tijd om te shinen. Dit betekent dat wij de beste technieken willen inzetten om klanten een ongeëvenaard 'digital first' proces te bieden. Kiest een klant er toch voor om te bellen, dan zorg jij ervoor dat ons getalenteerde service team over de skills beschikt om elke klant fantastisch te helpen. Een uitdagende setting waarin je direct ervaart hoe het is om bij een professionele en snelgroeiende Fintech scale-up te werken. De combinatie van het neerzetten van structuren met de vertaalslag naar de praktijk, maakt dit de ideale functie voor iemand die geïnteresseerd is in de nieuwste technieken om klanten een fantastische ervaring te bieden.


Jouw rol bestaat o.a. uit het

  • Verbeteren en automatiseren van onze serviceprocessen over verschillende kanalen (Mail, call, chat) voor al onze platform gebruikers (eindklanten, herstelbedrijven en verzekeraars);
  • Bereiken en verbeteren van proces en service SLAs (onder meer responsetijd, NPS score en conversieratio’s);
  • Implementeren van de nieuwste service technologieën (AI, Chatbots)
  • Inrichten en verbeteren van FAQ portals voor alle platform gebruikers;
  • Monitoren van autoschades die over ons platform lopen. Dagelijks voer je voortgangscontroles uit, bepaal je waar extra aandacht noodzakelijk is en zorg je samen met het team dat alle acties worden uitgevoerd;
  • Bouwen, managen, ontwikkelen, trainen en motiveren van het customer service team. Een ambitieus team van jonge part-time HBO & universitaire studenten;
  • Aandragen van concrete verbeterinitiatieven voor ons platform, als input voor onze Product en IT-afdeling.


Requirements

Bij ons ben je op je plek als

Je hebt relevante ervaring en een bachelor of masteropleiding afgerond. Wat je hebt gestudeerd maakt niet uit, een scherpe geest, een absolute passie voor topservice en je motivatie om veel te willen leren over Customer Service vinden we belangrijker. Verder is overzicht creëren je 2e natuur en je hebt een stevige interesse in techzaken zoals chatbots en AI. Tenslotte wil je alle ins en outs weten over hoe het is om in een snelgroeiende scale-up omgeving te werken. Je kunt jezelf in het Nederlands en Engels zowel mondeling als schriftelijk goed uitdrukken, bij voorkeur spreek je een derde taal. Daarnaast weet je hoe je een idee moet omzetten in actie: de uitspraak ‘Ik heb het nog nooit eerder gedaan, dus ik kan het’ is bij uitstek aan jou besteed.

 

Werken bij Openclaims

Werken bij Openclaims betekent dat je meteen je eigen projecten met verantwoordelijkheid krijgt, gecombineerd met een goede begeleiding afgestemd op jouw doelstellingen. Ons doel: zorgen dat jij je razendsnel ontwikkelt in deze rol en als professional.


#playhard

Elke dag een fijne lunch aan onze 6 (!) meter lange tafel. Mooie kantoorborrels al varend over de grachten of in obscure Amsterdamse barren. Sinds kort hebben we trouwens ook een eigen bar! 


Praktische zaken

We zoeken een gepassioneerde collega die per direct kan beginnen (ben je pas later in het jaar beschikbaar en herken je je wel in het profiel, geef dit dan aan in je sollicitatie). Bij voorkeur woon je in (de nabije omgeving van) Amsterdam.


Contact

Heb je vragen over de functie, neem dan contact op met Stephan Stergiou, COO: stephanstergiou [at] openclaims.com


Solliciteer

Iets voor jou? Stuur ons je CV en heldere motivatie waarin je vertelt waarom deze functie jou op het lijf is geschreven. We zien uit naar je bericht!